Puppy uurtje


Om uw pup te leren wat het is om naar de trimsalon te gaan bieden we voor pups

vanaf ca. 10 weken tot en met 17 weken het puppy-uurtje aan.

 

In deze periode moet de pup leren omgaan, met alle zaken die later normaal voor hem moeten worden. In deze fase leert de hond communiceren met de wereld. Het is dus verstandig om de hond kennis te laten maken met een trimsalon, als dit in de toekomst een gewoonte moet worden.  


Bij trimsalon De zeldert, heeft de pup de mogelijkheid om ervaringen op te doen, onder begeleiding van mij en eventueel samen met één eigenaar. De pup leert op een hoge tafel te staan en aangeraakt te worden op verschillende plaatsen. Denk aan onder de voetzolen/in de oren/bij de oogjes. Vervolgens borstelen we het pupje, laten we hem kennis maken met het geluid van de tondeuse en gaan we hem wassen. De ervaringen die een pup hier op doet zijn gedoseerd en aangepast aan het karakter en de openheid van de pup. Het verschilt per pup tot hoever we kunnen komen.

 

Alles wat een pup op deze leeftijd leert, heeft meer impact en blijft makkelijker hangen dan alles wat hij later leert. In deze periode is de pup dus constant aan het leren!

Let op dat je niet te lang door gaat met nieuwe dingen aanleren. Leren moet leuk zijn; dat kan door aan gewenst gedrag steeds positieve belevingen te koppelen. Denk aan spelletje of een beloning gelijk na het gewenste gedrag. 


6 tot 14 maanden 

Dit is de tweede angstperiode van een hond. De vuilnisbak die daar altijd op het hoekje staat, kan nu opeens verschrikkelijk eng zijn! De buurman die naar buiten komt lopen, kan nu opeens eng zijn. 

In deze periode is de hond gevoeliger voor angstige ervaringen. Dit betekend niet dat u de hond voordurend hoeft te kalmeren, want dan versterk je zijn angsten.

De beangstigende situaties moeten niet vermeden worden, maar de hond moet rustig en vriendelijk aangemoedigd worden om naar de vuilnisbak/buurman toe te lopen en te zien dat er ook andere prikkels mogelijk zijn, dan alleen angst.


Dit dus ook bij de trimsalon. Het is verstandig om in deze periode een afspraak te maken voor een trimbehandeling. Meld erbij hoe oud de pup is, zodat ik er extra aandacht aan kan besteden. Het belangrijkste, beloon de pup als die gezellig met u bij mij naar binnen komt wandelen!


Voor ons allen is het prettig als de hond met plezier naar de trimsalon komt!